zondag 30 mei 2010

Veganaise


Vandaag een snel recept om heerlijke vegetarische/veganistische mayonaise te maken: veganaise. Dit is op basis van soyamelk in plaats van eieren. Nu ik de veganistische levensstijl uitprobeer, kan veganaise niet ontbreken. Je kunt natuurlijk ook ei-vrije mayonaise kopen, maar in de Albert Heijn waar ik boodschappen doe hebben ze dat niet. Daarnaast is dit veel makkelijker om te maken dan mayonaise. Bij ei mayonaise moet je steeds met kleine delen olie alles opkloppen tot je armen er af vallen. Dit is na een paar seconde klaar! Ik heb het recept van EVA en van Mam, wat eten we vandaag?. De hoeveelheden op de tweede site zijn namelijk wat minder en aangezien ik het alleen eet is dat wel zo handig.

Ingrediënten (voor ca. 3 a 4 personen):
- 50 ml soyamelk
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel agavestroop
- Zout en peper
- een staafmixer

Bereiding:
Je doet alles in een grote maatbeker of mengkom en zet de staafmixer erin en mix alles door elkaar. Dit is al na een paar seconde klaar! Je hebt nu een heerlijke veganaise. Je kunt dit als basis gebruiken voor andere sauzen of je voegt er nog wat andere kruiden naar smaak aan toe!

Wil je eerst even zien hoe je het allemaal moet doen? Kijk dan even naar het instructiefilmpje van de EVA website. Deze website heeft trouwens nog meer heerlijke recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten